Регистрация

Рибени филета с уасаби майонеза и азиатски зеленчуци

Рибени филета с уасаби майонеза и азиатски зеленчуци
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2074

Вкусна маринована риба на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г хубаво филе риба тон или сьомга
  • 1 с.л. соев сос
  • 1/2 глава пържен лук шалот
  • двойна шепа различни азиатски зеленчуци по избор
  • уасаби паста
  • майонеза

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте филето в лек соев сос и малко пържен шалот.

2. Смесете в купа майонезата с щедра лъжица уасаби (или на вкус). Оставете сместа да престои в хладилника за поне 1 час, докато мариновате рибата.

3. През това време пригответе зеленчуците - може да използвате всякакви характерни за азиатската кухня зеленчуци със зелен цвят, например бейби бок чой, кълнове от снежен грах и т.н. Имайте предвид, че при готвене обемът им намалява значително, затова пригответе по-голямо количество.

4. Сложете сусамово олио в уока и изчакайте да запуши. Прибавете рибата с кожата надолу. Запържете леко и обърнете. Пържете около минута и заделете.

5. Прибавете още малко сусамово олио и изчакайте отново да запуши. Сложете зеленчуците и щедро количество соев или терияки сос.

6. Сложете пакетче китайски спагети в гевгир и ги имийте с гореща вода. Отцедете хубаво и ги сложете в уока. Разбъркайте хубаво.

7. В чиния за сервиране подредете зеленчуците и върху тях сложете рибените филета. Украсете с лъжица майонеза с уасаби и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта