Регистрация

Рибена салата Мимоза с ориз

Рибена салата Мимоза с ориз
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3013

Засищаща салата или предястие с риба тон, яйца, майонеза и варен ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 яйца
  • 2 консерви риба в собствен сос (с парченца риба тон става най-добре)
  • 1 ч.ч. ориз
  • 100 грама кашкавал
  • 1 глава лук
  • 150 грама майонеза
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза и яйцата до готовност.

2. Изсипете консервите риба заедно със соса в съд и ги намачкайте с вилица.

3. Започнете подредбата на салатата като сложите половината от ориза на дъното на купа и го овкусите със сол и пипер. Върху него растелете половината от рибената паста.

4. Наситнете половината глава лук, добавете я, намажете отгоре с майонеза, рендосайте първо белтъците, а след това и жълтъците на три от яйцата и завършете с рендосани 50 грама кашкавал.

5. Повторете пластовете още веднъж в същия ред.

6. Декорирайте по желание и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта