Регистрация

Риба на скара с ароматен зехтин

Риба на скара с ароматен зехтин
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1622

Печена риба с чесън, билки и лимонов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 риби (по около 350-400 г всяка; пъстърва, скумрия, мини шаранче или друг вид по избор)
  • 50 мл зехтин
  • сол и пипер
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 лимон - сокът и кората, ако лимонът е био
  • риган
  • зеленчуци и лимон за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Рибите оставете на стайна температура за 30-тина минути. Обтрийте със сол вътрешно и външно.

2. Чесъна намачкайте на паста.

3. Зехтина изсипете в купичка. Добавете чесъна, 1/3 ч.л. сол и толкова пипер. Можете да сложите бял вместо черен, ако ви се намира.

4. Добавете лимоновия сок и малко рендосана кора в жълтата част. Няколко щипки риган и разбъркайте хубаво.

5. Намажете рибите вътрешно и външно с този сос.

6. Сгорещете скара и намажете и нея с ароматното масло. Вместо скара можете да използвте наребрен тиган или плоча за печене.

7. Намажете външно втори път рибите от едната страна и ги метнете да се пекат. През това време мажете другата страна. След няколко минути (около 5) обърнете и печете от другата, като намажете вече сготвената.

8. Поднесете с резен лимон и някакъв зеленчук.

Снимка: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта