Регистрация

Речни раци с чесън и масло

Речни раци с чесън и масло
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 13935

Прекрасна плънка за лазаня и спагети.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г речни раци
  • 3 сликидки чесън
  • 1 глава червен лук
  • 100 г масло

Начин на приготвяне:

1. Сложете голяма тенджера със силно подсолена вода да заври и бързо пуснете в нея един по един раците. Ако ги сложите наведнъж, водата ще се охлади.

2. Когато цветът им стане розов, ги извадете от водата. Отстранете главите и задните крачка на по-големите раци и измийте месото, което ще готвите, под течаща студена вода.

3 В голям тиган сгорещете маслото. Нарежете много фино 1 глава червен лук и 3 големи скилидки чесън.

4. Оставете масло да зацвърчи, прибавете лука и чесъна и ги глазирайте. Прибавете рачешкото месо и разбъркайте, докато се покрие хубаво с масло.

5. Гответе докато месото стане с хубав червен цвят и поднесете с резени лимон или лайм. Подхожда също на паста папарделе.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта