Регистрация

Ребра с марината от портокали и джинджифил

Ребра с марината от портокали и джинджифил
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2880

Изберете сами какви ребра да накиснете в нетрадиционната марината.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г телешки или свински
  • 1 чаша портокалов сок
  • едно парче корен джинджифил
  • една малка глава лук
  • един стрък зелен лук
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. сос барбекю
  • 1 ч.л. сладък черен пипер
  • 1 ч.л. чесън

Начин на приготвяне:

1. Смесете джинджифила, лука и ¾ от зеления лук в кухненски робот. Смелете ги.

2. Добавете смелената смес в купа за миксер заедно с портокаловия сок, останалия нарязан зелен лук и останалите съставки.

3. Разбийте добре с миксера.

4. Изсипете върху ребрата в тава за печене.

5. Покрийте ребрата и сложете в хладилник за 3-4 часа.

6. Загрейте барбекюто или фурната на ниска температура (160-180 градуса) за 3-4 часа. След като месото започне да се отделя от костта, са готови за сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. hell's kitchen
  2. 632
  3. мента
  4. mus
  5. Коледа
  6. 18
  7. Пак
  8. кураб
  9. 32

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта