Регистрация

Разядка от рикота с левурда и орехи



Разядка от рикота с левурда и орехи
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 776

Препечен хляб със сос от рикота и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.04.2018

Брускети с рикота или просто дип от рикота с чеснов аромат и орехова хрупкавост правят Лора и Стоян, като дават идея за бърз крем за мазане на хляб, който можете да сервирате и под формата на мезенце, от което всеки да си гребва с виличка. Идеален е да спретнете нещо лесно и вкусно за гости.

Орехите се запичат на сух тиган и се изсипват в купата на чопъра, където вече ги чакат нарязани листа левурда, сушени домати, сока от 1/2 лимон и цялата лимонова кора. Залива се със зехтин и се превръща в своеобразно песто без босилек. След това сместа се разбърква със сирене рикота и се подправя със сол и пипер. Можете да сервирате директно.

А можете и да поднесете с препечен хляб или франзелки, с пухкяв бял хляб и дори с печено месо или гриловани зеленчуци. Много е вкусно и отнема съвсем малко време за направата си.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта