Регистрация

Равиоли с броколи и сос

Равиоли с броколи и сос
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 7536

Равиоли със зеленчуци, картофи и аншоа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 средни яйца
  • 200 г брашно

За пълнежа:

  • 500 г броколи
  • 2 картофа
  • 3-4 бр. аншоа
  • 1 скилидка чесън
  • 50 г настърган пармезан
  • 3 с.л. зехтин Extra virgin

За соса:

  • 200 г броколи (само връхчетата)
  • 50 г черни маслини
  • 1 скилидка чесън
  • зехтин Extra virgin
  • пармезан

Начин на приготвяне:

1. Сварете броколите в гореща и подсолена вода до омекване и отцедете.

2. Сварете картофите с кората, обелете ги и ги смачкайте в купа.

3. Сгорещете 3 с.л. олио с 1 скилидка чесън в тиганче, докато чесънът се позапържи и пусне аромата си, изключете котлона и сложете аншоата в горещото олио, добавете сварените броколи и гответе като разбърквате 5 мин.

4. Оставете да се охлади и добавете намачканите картофи и пармезана и смесете хубаво.

5. Сложете брашното върху работната повърхност и в средата направете кладенче. Изсипете яйцата вътре и омесете гладко тесто. Месете 10-15 мин., така че да се получи гладко, твърдо и еластично тесто, иначе ще се къса при работа.

6. Разточете готовото тесто с точилка или със специална машинка, ако имате такава. Обръщайте тестото от време на време и точете докато се получи почти прозрачен лист.

7. С помощта на чаша изрежете кръгове с диаметър около 8-10 см (трябва да се получат 30 парчета).

8. Сложете по 1 с.л. от пълнежа в средата на всеки кръг, сгънете и притиснете краищата, така че да не се изсипе при варенето.

9. Пригответе соса, като сгорещите 3-4 с.л. зехтин Extra virgin в тенджерка с още 1 скилидка чесън, добавете връхчетата на суровите броколи и маслините, добавете 2-3 лъжици кипяща вода и варете до омекване на броколите.

10. Сварете равиолите в голямо количество кипяща подсолена вода, отцедете ги и поднесете със соса и поръсени с пармезан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (22)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта