Регистрация

Равиоли със спанак и фета в доматен сос

Равиоли със спанак и фета в доматен сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2919

Домашни равиоли без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пастата:

  • 1 яйце
  • 3/4 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. глутен

За пълнежа:

  • 125 г замразен спанак, нарязан
  • 1 малка глава лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 50-100 г сирене фета, натрошено
  • индийско орехче
  • сол
  • галета

За соса:

  • 1 консерва нарязани домати
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • сол

Начин на приготвяне:

1. На тестото: Смесете яйцето, брашното и глутена в купа и омесете гладко тесто. Увийте го в найлоново фолио и оставете в хладилника, докато приготвяте плънката. След това прокарайте тестото през машинка за паста (или разточете с точилка), до получаването на много тънка кора.

2. На пълнежа: Изпържете лука със зехтин в тиган с капак до омекване. Добавете чесъна и спанака и гответе до омекване. Настържете малко индийско орехче, на вкус (около 1/4 ч.л.) и сол, но имайте предвид, че сиренето също е солено. Отцедете сместа от излишната течност или добавете галета, за да я направите по-суха. Оставете да се охлади и натрошете сиренето.

3. Сложете по 1 ч.л. от пълнежа на половината от листа паста, на разстояние около 2 см една от друга. Захлупете с другата половина на кората, като преди това намажете краищата и между пълнежа с малко вода. Нарежете пастата на равиоли и притиснете хубаво краищата им, за да излезе въздухът и да не се отворят при готвенето.

4. На соса: Сложете доматите в тенджерка и добавете чесъна и сол на вкус. Оставете да къкри за поне 20 мин. до сгъстяване (междувременно може да приготвите пастата).

5. Сложете вода в голяма тенджера и изчакайте да заври. Сипете равиолите и варете за около 2-3 мин. до готовност. Отцедете в гевгир и поднесете със сос, поръсени с хубав зехтин, прясно смлян пипер и пармезан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта