Регистрация

Пържолки с кисело зеле на фурна

Пържолки с кисело зеле на фурна
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 5170

Печено мазно свинско месо с лук и зеле - едно страхотно зимно народно предложение.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 по-тлъсти пържолки
  • Кисело зеле
  • 2 глави кромид лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 10-тина зърна черен пипер
  • Аз имах изостанали и няколко гъбки печурки
  • 1 морков
  • 5-6 с.л. олио

Начин на приготвяне:

* Проверете дали зелето не е прекалено кисело или солено, ако е така, предварително го изкиснете.

Задушете ситно нарязаните лук и морков (не забравяйте и гъбите, ако ще слагате такива) в олиото. Добавете към тях и нарязаното кисело зеленце и задушавайте за около 15 мин. Добавете скилидките чесън, зърната черен пипер и ги прехвърлете в тавичката. Добавете пържолките и гответе в предварително загрята на 180 градуса фурна, до готовност.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта