Регистрация

Пържола с тиквено пюре

Пържола с тиквено пюре
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 5214

Месо с нестандартна гарнитура от тиквено пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600-800 г пържоли по избор, приготвени според предпочитанията
  • 1/4 малка тиква, нарязана на едри парчета
  • прясно смлян черен пипер
  • бучка масло
  • с.л. горчица (за предпочитане зърнеста)
  • шалот
  • чесън
  • градински чай

Начин на приготвяне:

1. Сложете парчетата тиква в тенджерка със студена, подсолена вода и оставете да заври.

2. Варете до омекване - пробвайте с вилица - отцедете и сложете тенджерката върху огнеупорна повърхност. Намачкайте тиквата на пюре, както е вътре в съда, за да може топлината му да улесни поемането на останалата вода.

3. Направете гладък крем, добавете маслото, пипера (щедро количество) и горчицата. Разбъркайте хубаво, опитайте на вкус и ако е необходимо, добавете още подправки.

4. Поднесете върху пържола, с малко запържен в зехтин лук шалот, цели скилидки чесън и пресни листа градински чай.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта