Регистрация

Пържен сом с подправки и лангуста

Пържен сом с подправки и лангуста
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5741

Филета от сом с маслен сос и рулца от раци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За сома:

  • 4-8 филета от сом
  • 8 с. л. разтопено масло
  • любимите ви подправки за печене
  • зеленчуково олио или олио от гроздови семена

За задушените опашки от лангуста:

  • 1 голяма глава лук, нарязан на ситно
  • 1 средно голяма зелена чушка (камба), нарязана на ситно
  • 1 стрък целина, нарязан на ситно
  • 3 дафинови листа
  • 250 г масло
  • 2 с. л. брашно
  • 1 с. л. доматено пюре
  • сол, черен пипер и лют червен пипер на вкус
  • 1 до 1½ чаши вода
  • 450 г опашки от лангуста (можете да ги замените с рулца от раци)
  • 1/2 чаша зелен лук, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

На рибата:

1. Потопете всяко от филетата поотделно в разтопено масло и поръсете с подправки за печене по ваш вкус.

2. Покрийте с олио дъното на средно голям тиган и затоплете на средна температура. Изпържете филетата до кафяво от двете страни – за около 7 минути всяка.

На задушеното:

1. В средно голям тиган разтопете маслото на средна температура. Задушете лука, чушката, целината, и дафинови листа, докато омекнат.

2. Добавете брашното и разбъркайте добре. Пържете в продължение на 5 минути, като разбърквате често.

3. Добавете доматеното пюре и разбъркайте добре. Додайте солта, черния пипер, лютия червен пипер, водата и опашките от лангуста (рачешките рулца). Намалете огъня и оставете да къкри за около 10 минути. Добавете зеления лук.

4. Сервирайте задушените опашки от лангуста (рулцата от раци) върху филетата от сом. Насладете се.



Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта