Регистрация

Пържен свински дроб с гарнитура



Пържен свински дроб с гарнитура
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4039

Пържен дроб с гарнитура от спанак и лук в горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 26.02.2018

Вкусен свински дроб на тиган с ароматни подправки и канапе от запържен червен лук с бланширан спанак, бяло вино и горчица готвят Лора и Стоян, представяйки апетитна рецепта за черен дроб, поднесен с печен бекон. Ястието е идеално, ако искате да изпиете чаша вино с любимите хора или просто да си сготвите нещо глезоранско и лесно.

Черният дроб се почиства и се нарязва на парчета с дебелина около 1-2 см. Приговя се ароматна подправка за него като се смесват кимион, кориандър черен и червен пипер. Дробът се овкусява със сместа и се оставя настрана, за да изчака реда си.

В сгорещен сух тиган се запичат ленти бекон и се заделят. В остатъчната от тях мазнина се разтапя масло. Дробът се овалва в брашно и се пържи двустранно. След това се добавя още масло и в него се пържи нарязания на полумесеци червен лук. Спанакът се бланшира в подсолена вода, след това се шокира в ледена и се нарязва. Добавя се към лука, налива се бяло вино, готви се за кратко и се овкусява с горчица, сол и пипер.

Ястието се поднася като най-отдолу на индивидуалните порции или платото се разпределя лучената смес, отгоре се слагат посолени парчета дроб и върху тях - ленти бекон. Можете по желание да поръсите със запечени на сух тиган за кратко кедрови ядки. Време е за хапване!

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта