Регистрация

Пържен ориз със скариди и зеленчуци

Пържен ориз със скариди и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 391

Ориз по китайски със зеленчуци и морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 ч.ч. ориз
  • 3-4 яйца
  • 300 г сварени или мариновани дребни скариди
  • 1 голям морков
  • 1 голяма червена чушка
  • 1 малка тиквичка (по желание)
  • 300 г зеле
  • 2 глави лук
  • 200 г замразена грах или грах от консерва
  • 6 с.л. соев сос
  • 5 с.л. олио (може и сусамово)
  • черен пипер на вкус
  • къри на прах по желание, ако искате да получите цвета от снимката (той идва от куркумата)

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза във вода в съотношение 1:2 в полза на водата. Не трябва да се преваряват зърната, за да не се слепи неприятно. След като е готов и леко ал денте, прехвърлете в друг съд и разбърквайте нежно, за да се разделят зрънцата.

2. Докато оризът се вари, си пригответе останалите продукти. Моркова обелете и нарежете на лентички. Чушката и зелето нарежете на тънки полумесеци, тиквичката (ако слагате - на малки кубчета), а лука - наситнете. Грахта извадете от фризера или отцедете от соса на консервата. Отцедете и скаридите. Ако имат черупки, ги почистете.

3. Сгорещете олиото в много голям и дълбок тиган (принципно това ястие се готви в уок) и изсипете в него лука. След 2 минути добавете зелето, след още 2 - чушката и моркова. Гответе още 5 минути и добавете тиквичката и грахта. Гответе още минута.

4. Добавете ориза и скаридите, засилете огъня докрай и започнете да пържите, като разбърквате почти постоянно. След 3-4 минути чукнете отгоре яйцата и бъркайте още 2 минути. Белтъците трябва да се запържат хубаво.

5. Махнете от огъня, подправете със соевия сос и черен пипер и поднесете с още соев сос за доовкусяване.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта