Регистрация

Пържен лук със сланина и яйца



Пържен лук със сланина и яйца
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 109

Родопски омлет със сланина и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бабешко пърженко по родопски показва баба Величка от село Горно Драглище. Това е зимна мазна гозба, която засища и е част от българската кулинарна класика. И докато едни правят миш-маш или пърженко с чушки и сирене, баба Величка залага на сланина и лук, за да бъде манджата още по-питателна.

Първо се нарязава на ситно сланината и се запържва в тиган. Когато пусне мазнината си, се добавя и нарязаният лук и се готви докато омекне и започне да се карамелизира. На финала се чукват яйчицата и се бърка до втвърдяване. По желание се подправя с чубрица, мащерка, черен или лют пипер и се осолява допълнително при нужда. Готово е - бързо и лесно. И трябва да се хапва веднага.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта