Регистрация

Пържено пиле Фрико

Пържено пиле Фрико
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 3920

Задушено пилешко с маслини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5-2 кг пилешко по избор - бутчетата стават по-крехки, но и бялото месо е подходящо
  • 2 ч. ч. хубаво бяло вино
  • 4 скилидки чесън, нарязан
  • 1/2 ч. ч. черни маслини, без костилката, нарязани
  • 2 с. л. каперси
  • 3-4 с. л. листа розмарин, нарязани
  • 3 с. л. зехтин
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сложете зехтина в тенджера на средно силен огън. Запържете пилешкото докато покафенее.

2. Прибавете чесъна към оставащото олио и загрейте до омекване или до покафеняване, но внимавайте да не прегорите.

3. Смесете нарязания розмарин с виното и сложете в тенджерката. Винената смес трябва да е покрила на около 1/3 пилето в тенджерата.

4. Увеличете котлона и оставете да заври, след това намалете и оставете да къкри. Покрийте и задушавайте около 60 мин.

5. Когато пилето се сготви, увеличете отново огъня и добавете каперсите и нарязаните маслини, изчакайте сосът да се сгъсти 5-7 мин.

6. Поднесете с хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта