Регистрация

Пържено заешко с моркови в масло

Пържено заешко с моркови в масло
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 5174

Задушено заешко в маслен сос с бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 малки зайчета
  • 200 грама масло - 150 за пърженето и 50 за соса
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 голяма глава лук
  • 4 моркова
  • мащерка и розмарин - пресни или сухи
  • 200 мл бяло вино
  • 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

1. Махнете кожата от гърба на зайците, отрежете предните и задните крака, а тялото разделете на три сравнително равни части. Посолете и опипрете хубаво от всички страни заешките парчета.

2. Сгорещете масло в дълбок уок с капак и в него изпържете заешките късчета. 

3. Нарежете лука и морковите на дребно и ги овкусете с мащерката и розмарина. 

4. В уока, където се е пържило заешкото, съберете всички вече готови месца, изсипете при тях половината от морковите и 200 мл бяло вино и затворете под капак. Намалете огъня и гответе един час, като периодически вдигате капака и заливате месото с образувалия се на дъното винен сос.

5. След 45 минути добавете и останалите моркови, които ще придадат хрупкава свежест на ястието.

6. Направете сос за заливане като разтопите 50 грама масло и в него добавите 1 с.л. брашно. Залейте заешкото с него. Опитайте на вкус и ако е нужно, добавете още подправки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.45 мин.

Хранителна стойност

за една порция

620 калории

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. meze
  2. пост
  3. пита
  4. akne
  5. оцет
  6. Fuch
  7. ориз
  8. tart
  9. орех
  10. блат

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта