Регистрация

Пържено заешко с моркови в масло

Пържено заешко с моркови в масло
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 4905

Задушено заешко в маслен сос с бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 малки зайчета
  • 200 грама масло - 150 за пърженето и 50 за соса
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 голяма глава лук
  • 4 моркова
  • мащерка и розмарин - пресни или сухи
  • 200 мл бяло вино
  • 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

1. Махнете кожата от гърба на зайците, отрежете предните и задните крака, а тялото разделете на три сравнително равни части. Посолете и опипрете хубаво от всички страни заешките парчета.

2. Сгорещете масло в дълбок уок с капак и в него изпържете заешките късчета. 

3. Нарежете лука и морковите на дребно и ги овкусете с мащерката и розмарина. 

4. В уока, където се е пържило заешкото, съберете всички вече готови месца, изсипете при тях половината от морковите и 200 мл бяло вино и затворете под капак. Намалете огъня и гответе един час, като периодически вдигате капака и заливате месото с образувалия се на дъното винен сос.

5. След 45 минути добавете и останалите моркови, които ще придадат хрупкава свежест на ястието.

6. Направете сос за заливане като разтопите 50 грама масло и в него добавите 1 с.л. брашно. Залейте заешкото с него. Опитайте на вкус и ако е нужно, добавете още подправки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.45 мин.

Хранителна стойност

за една порция

620 калории

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта