Регистрация

Пържени скалопини с аспержи и гинко

Пържени скалопини с аспержи и гинко
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1465

Китайска храна с моркски дарове и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 големи скалопини, разрязани на 4
  • 10-12 стръка аспержи, почистени и нарязани на парчета с дължината на палеца
  • 1 ч.ч. печурки и 1 ч.ч. сламени гъби (или шийтаке)
  • 100 г пресни ядки от гинко
  • 1 малко парче джинджифил, нарязано на тънки филийки
  • пилешки бульон или вода

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олио в тиган и запържете джинджифила докато усетите аромата му.

2. Добавете скалопините и пържете докато променят цвета си. Сложете в чиния и заделете.

3. Добавете аспержите, гъбите и ядките от гинко и пържете за около 1-2 мин. Добавете бульон или вода.

4. Когато заври, върнете скалопините и пържете още около минута, като разбърквате хубаво.

5. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта