Регистрация

Пържени свински хапки с рибен сос и зелен фасул

Пържени свински хапки с рибен сос и зелен фасул
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1009

Свинско на тиган с гарнитура от зелен фасул с ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свинско месо
  • 1 и 1/2 с.л. рибен сос
  • 3 с.л. растителна мазнина
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. лимонова кора
  • кориандър
  • 4 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 1 люта чушка
  • 500 г зелен фасул (най-добре от кенийския)
  • 2 с.л. соев сос
  • 80 г белени фъстъци

Начин на приготвяне:

1. Кипнете около 1,5 литра вода. Щом заври, разтворете в нея 1 с.л. сол. Сложете измития фасул да се вари на умерен огън 3 минути. Пресипете през гевгир и върнете фасула в студена чешмяна вода. Оставете настрана докато се гови месото.

2. Месото нарежете на кубчета със страна около 3 см. Поръсете със сол и пипер и оставете настрана.

3. Наситнете чесъна, кориандъра и лютото чушле. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган. Запържете половината чесън, кориандър, люта чушка и лимонова кора за една минута.

4. Добавете мръвките, гответе 4-5 минути и добавете захарта и фиш соса. Разбърквайте периодично в продължение на няколко минути до готовност. Прехвърлете в голямо плато като го запълните до половината.

5. Сгорещете останалото олио в тигана, добавете другите половинки на чесъна, кориандъра, чили чушлето и лимоновата кора. Изсипете отгоре фасула и фъстъците, овкусете със соев сос и гответе до готовност. Разпределете гарнитурата в другата половина на платото и сервирайте.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта