Регистрация

Пържени пилешки крилца със соев сос и мед

Пържени пилешки крилца със соев сос и мед
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1301

Хрупкави пилешки крилца на тиган със солено-сладък сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки крилца
  • 100 мл соев сос
  • 2 с.л. мед
  • 2-3 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 1 с.л. червен пипер (още по-добре, ако имате пушен)
  • лют пипер по желание
  • растителна мазнина за готвене
  • 1 ч.л. царевично нишесте (може да замените с бяло брашно) + 1 с.л. студена вода
  • бял сусам по желание

Начин на приготвяне:

1. Крилцата почистете и разрежете през фалангите, за да се разделят на горна и средна част. Не купувайте крилца, които имат и най-долната част, защото тя е практически неядлива.

2. Прехвърлете в купа и поръсете със сол и пипер, като не прекалявате със солта - все пак соевият сос е солен.

3. Сгорещете олиото в голям и дълбок тиган, като сипете мазнина, колкото да покрива дъното. Пържете на умерен огън крилцата за по 3-4 минути от страна или докато не прецените, че са готови. По-горната част на крилцето изисква по-дълго пържете от по-долната и тънка част, така че съобразете и това. Готовите крилца съберете в купа.

4. Смесете соевия сос с намачкания чесън, меда, червения пипер и лют пипер по желание и на вкус. Сипете в тигана от пърженето без да изливате мазнината и подгрейте до кипване.

5. Смесете брашното и водата и разбъркайте. Сипете в тигана и намалете огъня на слаб. Разбъркайте и добавете изпържените крилца. Мешайте и гответе няколко минути и извадете.

6. Поднесете с поръска от бял сусам по желание, подходяща гарнитура и подобаваща напитка и се насладете.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта