Регистрация

Пържени пилешки бутчета под лук

Пържени пилешки бутчета под лук
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 949

Задушени бутчета с лук в тенджера.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 бр долни пилешки бутчета (парти бутчета)
  • 5-6 глави лук
  • универсална подправка
  • черен пипер на вкус
  • червен пипер или пушен пипер
  • 2-3 скилидки чесън
  • 6 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Бутчетата прехвърлете в купа. Почистете, ако има остатъчни перушинки.

2. Поръсете с 1 ч.л. универсална подправка, черен пипер на вкус, 1 с.л. червен пипер или пушен пипер и рендосайте отгоре скилидките чесън.

3. Разбъркайте добре.

4. Лука нарежете на четвъртини и след това на напречни парченца.

5. Сгорещете олиото в тенджера и сложете бутчетата да се запържат за по 2-3 минути от страна, колкото да се запечатат на силен огън. След това не ги вадете, ами просто намалете огъня на слаб към умерен.

6. Изсипете лука върху бутчетата и сложете капака без да разбърквате. Оставете да се готви 30 минути.

7. Посолете лука равномерно и отново не разбърквайте. Сложете капака и оставете да се задушава на същата температура за още 30 минути.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

осн

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта