Пържени патладжани с оцет и чесън
Салата от патладжани със заливка от оцет, копър и чесън.
Необходими продукти:
- 1 кг патладжани
- олио
За заливката:
- 6 с.л. зехтин
- 6 с.л. оцет
- 4-6 скилидки чесън
- 1-2 с.л. соев сос или сол на вкус
- копър
Начин на приготвяне:
1. Измийте патладжаните и ги нарежете на кръгчета с дебелина малко по-малко от сантиметър.
2. Посолете и оставете настрана за половин час. След това измийте под течаща студена вода и подсушете.
3. Застелете си тава с хартия за печене, а в тиган сгорещете олио. Пържете кръгчетата двустранно и след това редете в тавата. Не е нужно да ги препържвате - гответе до леко покафеняване.
4. Подредените колелца печете на 180 градуса за 30 минути.
5. Докато зеленчуците се готвят, смесете съставките за соса.
6. Изпечените и леко охладени патладжани преместете в купа и залейте със соса. Приберете в хладилник, като увиете в найлоново пликче или стреч фолио, защото чесънът ще омирише неприятно хладилника ви.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ