Регистрация

Пържени картофки с пармезан и чили

Пържени картофки с пармезан и чили
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4000

Чипс за мачове или бира или просто радост на децата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6-8 големи картофа
  • олио за пържене на маслена баня
  • пармезан
  • едро смлян чили пипер
  • пресен магданоз
  • сол и бял пипер

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и заделете в голяма купа със студена вода. Нарежете обелените картофи като за пържене и ги върнете в студената вода, за да се накиснат.

2. Преди пържене ги отцедете хубаво върху хавлиена кърпа. Сгорещете олио в достатъчно дълбок съд за пържене на маслена баня до 160ºC и изпържете картофите на няколко пъти до полу-готовност. Извадете ги от мазнината и охладете за 20 мин.

3. Докато се охлаждат, нарежете фино магданоза, настържете около 2 с.л. пармезан и смесете всичко с 1 с.л. едро смлян чили пипер.

4. Отново сгорещете олиото до 190ºC и върнете картофите. Изчакайте да покафенеят и да се получи хрупкава коричка. Отцедете отново от излишната мазнина и овкусете със сол, бял пипер и настъргания пармезан, чилито и магданоза. Не слагайте много сол, защото сиренето също е солено.

5. Поднесете с хамбургер по желание.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта