Регистрация

Пържени картофи с кайма и лук

Пържени картофи с кайма и лук
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 608

Домашни пържени картофи с месо и подправки - хем чипс, хем основно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г картофи
  • 4 с.л. олио
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сушен копър, ако имате
  • 1 глава лук + 2 с.л. олио
  • 700 г кайма + 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, измийте и нарежете на гредички с дължина около 4 см. и ширина и дебелина около 2-2,5 см.

2. Лука нарежете на тънки полумесеци.

3. Работете едновременно на два котлона. В единия тиган сгорещете 4 с.л. олио на умерен към силен огън, а в другия - 2 с.л. олио на умерен огън. Изсипете картофите в по-голямото количество мазнина, а лука - в по-малкото. Картофите гответе 10-15 минути при периодично разбъркване докато станат приятно златисти от всички страни. Още преди да са хванали коричка, ги подправете с 1/2 ч.л. сол и сух копър, ако имате. Можете да иползвате и листенца пресен, но ще се усещат по-слабо.

4. Докато готвите картофите, паралелно гответе и месната част. След 4 минути задушаване на лука добавете каймата и разрохкайте на трохи. Овкусете с 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер и гответе при периодично мешане 10 минути.

5. Когато картофките са златисти и добре изпържени, изсипете каймяната запръжка при тях и гответе и бъркайте 4-5 минути като намалите огъня на умерен към слаб.

6. Поръсете с листенца пресен магданоз и разпределете в порции. Хапнете си вкусно и хрупкаво домашно ястие.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта