Регистрация

Пържени гъби със заливка от яйца

Пържени гъби със заливка от яйца
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1781

Отворен омлет с гъби и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г гъби лисички или друг вид гъби (пресни печурки, манатарки и др.) по желание
  • 4 яйца
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с.л. мляко
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. оцет
  • 10 г масло
  • 20 г лук
  • 1 скилидка чесън
  • листата на няколко стръка магданоз
  • 10-15 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Гъбите почистете хубаво и измийте. Оставете цели или нарежете на едро - зависи колко са големи.

2. Наситнетте лука и лисата магданоз, като си запазите няколко листа за украса при поднасяне.

3. Разбийте яйцата в купа със сол и пипер на вкус.

4. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън, добавете гъбите и гответе 8 минути.

5. Добавете лука, посолете и опипрете на вкус, гответе още 3 минути, след това прибавете намачкания или наситнен чесън и магданоза. Бъркайте минутка.

6. Залейте с яйцата, намалете огъня на умерен към слаб и оставете да се готви няколко минути докато яйцата се позапекат.

7. Рендосайте отгоре кашкавала или друг вид твърдо жълто сирене и поръсете листа магданоз. Махнете от огъня и внимателно прехвърлете в чиния. Хапвайте докато е топло по желание в компанията на пресни зеленчуци.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта