Регистрация

Пържени бананови резенчета със сос Нутела

Пържени бананови резенчета със сос Нутела
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 2968

Пържени банани, потопени в изкусителен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 банана
  • грубо начупени лешници за поръсване
  • достатъчно олио за дълбоко пържене

За тестото:

  • 1 чаша обикновено брашно
  • ¾ чаша кокосово мляко
  • 2 с.л. грубо начупени лешници
  • щипка сол

За соса:

  • 5 с.л. Нутела (ако не намерите, използвайте течен шоколад)
  • 3 с.л. кокосово мляко

Начин на приготвяне:

1. Започнете с приготвянето на соса Нутела. Сложете Нутелата и кокосовото мляко в купа и ги сложете в микровълновата за 10-15 секунди. Разбъркайте добре. Добавете още Нутела или кокосово мляко, ако е нужно. Оставете настрани.

2. Обелете бананите и намажете леко с лимонова вода, за да не потъмнеят от окисляването. Нарежете ги на хапки.

3. В голяма купа, смесете брашното, коксовото мяко, лешниците и солта, докато получите смес като на бучки. Бучките ще направят тестото по-хрупкаво. Направете тази смес точно преди да пържите, защото ако престои, тестото ще стане много тежко и меко.

4. Загрейте тиган с олио на средна температура. Топнете бананите в брашното и се опитайте да загребете възможно най-много лешници. Сложете в олиото в тигана. Когато станат златисто-кафяви от едната страна, обърнете. Пържете на другата страна докато станат златисто-кафяви. Извадете и ги отцедете добре.

5. Подредете върху чиния. Залейте със соса Нутела и поръсете с лешници.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта