Регистрация

Пълнозърнест хляб с квас и орехи



Пълнозърнест хляб с квас и орехи
Лесно   |   Порции 1 хляб   |   Видяна: 2643

Домашна питка с квас, пълнозърнесто брашно и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.04.2016

Един полезен домашен хляб с дълъг срок на годност и нестандартен вкус - това е хляб с два вида брашно - бяло и пълнозърнесто и замесени в тестото му наситнени орехови ядки. За набухвател на тестеното изделие в този случай се използва квас, която според водещите прави вкусния насъщен с по-голяма издръжливост, по-полезен и с леко стипчив вкус. Питата се меси бързо, но се нуждае от дълго втасване, по време на което можете да я премесите 2-3 пъти. След това се овалва в брашно и се пече - първо с капак или фолио върху съда за 20 минути и после още половин час на открехнато печене.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта