Регистрация

Пълнозърнест жълт кекс с шоколад

Пълнозърнест жълт кекс с шоколад
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 5605

Кекс с морска сол и пълнозърнесто брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет размекнато масло
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 1 яйце
  • 1 с.л. ванилия
  • ¾ ч.ч. шоколадови парченца
  • ½ с.л. едра морска сол (или повече на вкус)
  • ½ ч.ч. пресято бяло пълнозърнесто пшенично брашно

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте размекнатото масло и захарта.

2. Добавете яйцето и разбъркайте.

3. Добавете ванилията.

4. Добавете брашното* и солта.

5. Изсипете шоколадовите парченца.

6. Излейте сместа в намазана с олио форма за кекс 20см. х 20 см.

7. Печете на 180°С за 20-25 мин. Кексът е опечен, когато го прободете с нож по средата и по него не залепне тесто.

*Ако искате кексът ви да не е толкова лепкав, добавете още 2 с.л. брашно. Ако искате да използвате обикновено бяло брашно, използвайте ¾ ч.ч. до 1 ч.ч. брашно.

 

ИЗточник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта