Регистрация

Пълнен патладжан с кайма и гъби

Пълнен патладжан с кайма и гъби
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4402

Рецептата може да се приготви и във вариант с доматено пюре, вместо кисело мляко, но с млякото се получава едно малко по-необичайно съчетание на вкусове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г телешка кайма
  • 1 средно голям патладжан
  • 4 големи гъби
  • ½ малка глава лук
  • ½ малък морков
  • ½ малка зелена чушка
  • 2 малки скилидки чесън
  • ¼ кофичка кисело мляко
  • Настърган кашкавал, за поръсване
  • Зехтин
  • Сол и пипер на вкус
  • Кимион
  • Червен пипер
  • Чубрица

Начин на приготвяне:

Срязваме патладжана наполовина по дължина и издълбаваме месото. Половината го нарязваме много фино, а останалото заделяме за друго ястие. Нарязваме гъбите ситно. Смесваме каймата със ситно нарязаните лук, морков и чушка. Ако е необходимо, добавяме и едно яйце, за да слепи сместа. Подправяме със сол, черен и червен пипер, кимион и чубрица.След това прибавяме ситно нарязаните гъби и патладжан. Счукваме чесъна и го смесваме с киселото мляко и малко зехтин. Добавяме сместа в каймата и разбъркваме много добре. Поръсваме издълбаните патладжани с малко зехтин и сол и ги напълваме с каймата. Наливаме малко вода в тавичката, така че да достигне до около 1/3 от пълнените патладжани и слагаме в предварително загрята на 200С фурна. Печем до готовност, като 5 мин. преди края на печенето добавяме настъргания кашкавал. Когато се разтопи, изваждаме ястието и поднасяме горещо, по желание с млечно-чеснов сос.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта