Регистрация

Пълнено чили със сирене и яйца

Пълнено чили със сирене и яйца
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1677

Люта гарнитура за сочно месо или домашна питка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6-8 чушки „поблано“ (или други не много люто чили чушлета)
  • прясно сирене
  • консерва белени домати домати (около 800 г)
  • 1/2 лук
  • 2 скилидки счукан чесън
  • зехтин Extra Virgin
  • сол
  • 3 яйца
  • 1/2 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

На чушките:

1. Порцията е от по 2 чушки на човек. Изпечете чушките и ги обелете, след като ги задушите в торбичка за около 10-20 мин.

2. Когато ги обелите, разрежете с остър нож от едната страна на чушката, като започнете откъм широкия край и продължите няколко сантиметра надолу. Изрежете с ножа малко под дръжката и издърпайте семената като внимавате да не срежете чушката. Не изплаквайте. Опитайте се да извадите колкото се може повече семена без да късате чилито. Когато ги обелите, оваляйте в брашно и заделете.

На пълнежа от сирене:
Нарежете прясното сирене на дълги ленти, колкото да се поберат в чилитата. Около 2 ленти на чушка. Напълнете чушките със сиренето и отново оваляйте в брашно.


На соса:
В чугунена тенджера сотирайте чесъна и лука в зехтин Extra Virgin. Намачкайте с ръце доматите и ги добавете в тенджерата. Сложете и соса от консервата. Не сгъстявайте много. Прибавете сол на вкус и олио, ако е необходимо. Варете на слаб огън, така че да остане колкото се може по-течен.


На панировката:
Отделете по едно яйце за всеки две чушки. Разбийте белтъците на сняг, а жълтъците с малко вода и ги прибавете към белтъците.


На изпържването:

1. Загрейте зехтин Extra Virgin в около 1/4 от дълбока тенджера на средно силен огън. Потопете всяко чили в панировката и сложете в тенджерката. Изпържете от двете страни. Когато покафенее, сложете в соса и покрийте хубаво. Оставете в сос достатъчно дълго, за да поеме вкуса - най-малко 15 мин.

2. Поднесете с испански ориз и нарязано авокадо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20-30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта