Регистрация

Пълнено свинско с ориз и плодове



Пълнено свинско с ориз и плодове
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1638

Коледно свинско руло с плънка от императорски ориз и сушени череши.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 29.11.2017

Свинско контрафиле, пълнено с ароматен черен ориз, кубчета бекон и сушени плодове, ухаещи на мащерка и бренди готвят Лора и Стоян, като предлагат да опитаме тази апетитна рецепта като коледна изненада за близките. Мръвката става леко суховата, но профирността на бекона и маслената запръжка я превръщат в идеалното свинско месо, което хем не е прекалено мазно, хем не е и сухо. Ароматът на бренди и деликатната сладост на сушените плодове пък придават закачлива нотка на вкуса и го правят идеална комбинация за чаша вино. Едно зимно свинско съвършенство: Ето и как да си го направите.

Накиснете сухите череши в бренди. Можете по желание да ги замените с едри сочни стафиди или нарязани на кубчета сушени сини сливи, които пак ще се вържат с мръвката. Отделно пуснете черния ориз да се вари, като му добавите за компания клонка мащерка. През това време нарежете червения лук и бекона на кубчета. А докато чакате плодовете да се накиснат и ориза да се свари, можете да си направите ароматната паста от намачкан чесън с мащерка и зехтин, с която да намажете свинското.

След това разтопете масло в тиган и запържете лука и бекона. Добавете черешите и брендито, отцедения сварен ориз, още мащерка, сол и пипер на вкус. Гответе няколко минути и оставете да се охлажда.

Свинското филе превърнете в тънък блат от месо. Можете да видите как се справя с тази задача Стоян Сейменски във видеото. След това обтрийте месото със сол и пипер, покапете със зехтин и намажете с чесновата мащерка. Изсипете охладената плънка вътре и завийте стегнато руло, което след това ще трбва да фиксирате с конец. Прехвърлете рулото в тава, увийте с алуминиево фолио и гответе на 160 градуса за 1:30 часа. После махнете фолиото и допечете до получаването на загар.

Сервирайте рулото със соса, отделил се в тавичката. Можете да го обогатите, като го монтирате с бучка студено масло. Сервирайте и се насладете - уникално вкусно е.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта