Пълнено свинско с наденички и ябълки
Празнично свинско руло с ябълки, орехи и наденички.
Бон Апети
Излъчен на 17.11.2017
Лесна, но и пищна рецепта за пълнени свински гърди с плодове, ядки и кайма показва Лора Найденова, като готви едно уникално печено свинско руло, в чиято сърцевина са смесени накъсани сурови наденички, рендосани ябълки и лук, счукани орехи и ароматни подправки. Мръвката се готви дълго време на нисък градус, а накрая се сервира с уникална ароматна редукция на соса от печенето, в която има пилешки бульон, ябълков сайдер и масло. С тази рецепта можете да зарадвате семейството на някои празник или директно да я включите в репертоара си за Коледа.
Правим плънката като в купа рендосваме ябълки и лук, към тях добавяме сърцевината на сурова наденица. Ако не си намерите, използвайте кайма, овкусена с микс от подправки за кайма. В съда влиза още индийско орехче, счукани на едро орехи, галета за спойка и малко олио. Мръвката се обтрива със сол и пипер и вътрешността й се пълни с месно-плодовата смес. Завива се на стегнато руло и се връзва с конец. После се прехвърля в тавичка, където се налива пилешки бульон и ябълков сайдер.
Печенето е продължително, но си заслужава. Първо готвим за един час на 180 градуса, след това намаляме фурната на 150 градуса и печем още 1:30 часа. Изваждаме местото и го оставяме да почине, а соса от печенето кипваме на котлона с малко добавка на бульон или червено вино, като старателно остъргваме загорелите елементи от тавата и ги вкарваме в соса. Следва да прецедим и да монтираме със студено масло.
Изпеченото месо се сервира полято с апетитния сос, украсено с клонка мащерка и по желание с любимата гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ