Регистрация

Пълнено свинско с наденички и ябълки



Пълнено свинско с наденички и ябълки
Средно   |   Порции 6-7   |   Видяна: 1377

Празнично свинско руло с ябълки, орехи и наденички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.11.2017

Лесна, но и пищна рецепта за пълнени свински гърди с плодове, ядки и кайма показва Лора Найденова, като готви едно уникално печено свинско руло, в чиято сърцевина са смесени накъсани сурови наденички, рендосани ябълки и лук, счукани орехи и ароматни подправки. Мръвката се готви дълго време на нисък градус, а накрая се сервира с уникална ароматна редукция на соса от печенето, в която има пилешки бульон, ябълков сайдер и масло. С тази рецепта можете да зарадвате семейството на някои празник или директно да я включите в репертоара си за Коледа.

Правим плънката като в купа рендосваме ябълки и лук, към тях добавяме сърцевината на сурова наденица. Ако не си намерите, използвайте кайма, овкусена с микс от подправки за кайма. В съда влиза още индийско орехче, счукани на едро орехи, галета за спойка и малко олио. Мръвката се обтрива със сол и пипер и вътрешността й се пълни с месно-плодовата смес. Завива се на стегнато руло и се връзва с конец. После се прехвърля в тавичка, където се налива пилешки бульон и ябълков сайдер.

Печенето е продължително, но си заслужава. Първо готвим за един час на 180 градуса, след това намаляме фурната на 150 градуса и печем още 1:30 часа. Изваждаме местото и го оставяме да почине, а соса от печенето кипваме на котлона с малко добавка на бульон или червено вино, като старателно остъргваме загорелите елементи от тавата и ги вкарваме в соса. Следва да прецедим и да монтираме със студено масло.

Изпеченото месо се сервира полято с апетитния сос, украсено с клонка мащерка и по желание с любимата гарнитура.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта