Регистрация

Пълнено пиле с ориз и киноа

Пълнено пиле с ориз и киноа
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1318

Печено пиле на фурна с плънка от варива.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2/3 ч.ч. киноа
  • 1 ч.ч. пилешки бульон (може и вода)
  • 1 голяма или 2 малки глави лук
  • сол и черен пипер
  • 50 г масло
  • 20 мл олио
  • клонка розмарин по желание

Начин на приготвяне:

1. Почистете добре пилето. На няколко места под кожата бутнете малки парченца масло. Обтрийте със сол и пипер вътрешно и външно.

2. Лука наситнете. Ориза и киноата измийте под течаща вода.

3. Сгорещете олиото в касерола, добавете лука и гответе до прозрачност. После добавете и ориза и гответе докато стане кристален.

4. Добавете киноата, залейте с бульона и оставете да къкри докато бульона изври.

5. Добавете остатъка от маслото в запръжката и разбъркайте. Изчакайте да се охлади и напълнете пилето с нея. Бутнете и клонка розмарин в корема. Зашийте. Ако ви остане от плънката, разпределете я на дъното на тавата.

6. Увийте във фолио, като поставите пилето с гърдите нагоре. Печете на 200 градуса за 35 минути.

7. Разгърнете фолиото и обърнете пилето с корема надолу. Допечете за 15 минути на същата температура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта