Регистрация

Пълнено пиле по средиземноморски



Пълнено пиле по средиземноморски
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1820

Печено пиле на фурна с домати, лимон и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.11.2017

Печено пиле с масло и ароматна смес с дъх на чесън и босилек готвят Лора и Стоян като представят рецепта за пълнено пиле на фурна със средиземноморски дъх, което се поднася със заливка от апетитен маслен сос, в който да се отпуснат вече изпечените мръвки.

Първо си правим ароматно масло като масло на стайна температура разбъркваме с лимонова кора, наситнен босилек, сол и пипер меланж. С тази смес обтриваме отвсякъде цяло пиле, което предварително сме почистили, измили и подсушили. Вкарваме от сместа и между кожата и месото, за да се овкуси птицата по-равномерно.

След това намачкваме бяло френско козе сирене с благородна плесен (можете да използвате вместо него Бри или Синьо сирене или микс от сирена) и го смесваме с наситнени сушени домати. С тази смес пълним пилето, но не в коремчето, а между кожата и месото. В празното коремче слагаме цели резени лимон и остатъка от сиренената смес.

Пилето се поставя в съд с гърдите надолу и се пече на 200 градуса за малко повече от час и половина. След това се сервира със заливка от соса, останал в тавата. Можете да поднесете със свежа салата или любимата гарнитура за пилешко месо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта