Регистрация

Пълнени чушки с тофу и гъби

Пълнени чушки с тофу и гъби
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3601

Азиатски ордьовър със скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи зелени чушки, разрязани наполовина и изтърбушени
  • 1 опаковка тофу
  • 3 големи гъби, нарязани и запържени
  • 1 разбито яйце
  • 1 чаена лъжичка сусамово олио
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1,5 супена лъжица сушени скариди
  • листа от нори (продават ги за обвиване на суши)
  • 1 супена лъжица олио

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте тофуто с вилица, сложете едно яйце, гъби, соев сос, сушени скариди и сусамово олио. Смесете всичко добре.

2. Изсипете с черпак пълнежа в предварително подготвените чушки. Отгоре поръсете с листа от нори.

3. Загрейте мазнината в тиган, пържете чушките около 10 минути, а после ги обърнете и ги пържете още 3-5 минути.

4. Сервирайте като ордьовър към основното ястие.



Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта