Пълнени чушки с месо и булгур
Мароканска рецепта за пълнени чушки с булгур и кайма.
Необходими продукти:
- 200 г мляно телешко
- 1 чаша суров булгур
- 3 чушки камби
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- магданоз
- кимион
- червен пипер
- зехтин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете булгура с 2 чаши вода в тенджера и оставете да заври. Намалете температурата и гответе 15 минути.
2. Нарежете лука на ситно.
3. Счукайте чесъна.
4. Сложете малко зехтин в тиган и изпържете лука и чесъна. Добавете смляното месо и разбъркайте. Пържете още няколко минути.
5. Свалете месото от огъня и го оставете да изстине леко.
6. Смесете месото, лука и чесъна с готовия булгур.
7. Овкусете с нарязан магданоз, 1 с.л. кимион и 1 с.л. червен пипер
8. Подправете със сол и пипер.
9. Отрежете краищата на камбите и извадете семената и вътрешността.
10. Напълнете чушките със сместа от булгур и месо.
11. Сложете чушките в огнеупорен съд.
12. Сложете във фурната и печете на 200 градуса за 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ