Регистрация

Пълнени тиквички с ориз и гъби

Пълнени тиквички с ориз и гъби
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2433

Лятно основно ястие без месо, с пресни тиквички, плънка от пържени гъби и коричка от запечен кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг тиквички
  • 500 г ориз
  • 300 г гъби
  • 1 глава лук
  • 50 грама майонеза
  • 100 грама кашкавал
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Пуснете ориза да се вари.

2. Наситнете лука и гъбите и ги запържете с малко мазнина в тиган.

3. Когато оризът е на 2/3 готов, го отцедете и добавете в тигана при запръжката. Гответе още няколко минути. На изключен вече котлон добавете сол и пипер на вкус.

4. Обелете тиквичките и ги разполовете по дължина така, че да станат лодки. Изгребете с лъжица част от меката сърцевина със семките.

5. Подредете тиквичките в намазнена или застлана с хартиено фолио за печене тава с отвора нагоре.

6. Напълнете с оризово-гъбената запръжка и печете на 200 градуса за 20-тина минути.

7. Докато тиквичките се пекат, рендосайте кашкавала. След 20 минути извадете тавата, намажете тиквичките с майонеза и поръсете с кашкавал.

8. Върнете за допичане до готовност.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта