Регистрация

Пълнени пуешки гърди със сушени плодове

Пълнени пуешки гърди със сушени плодове
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 162

Руло от пуешки гърди с плънка от орехи и сушени кайсии.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 парчета пуешки гърди (по около 500 г всяко)
  • 3 см. корен джинджифил
  • 100 г сушени кайсии (може да добавите и стафиди по желание)
  • 80 г орехови ядки
  • 40 г галета
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1 яйце
  • сол и пипер на вкус
  • пресен магданоз
  • 1/2 ч.л. кимион

За гарнитурата:

  • 600 г картофи
  • 100 мл мляко
  • 100 г масло + оюе 30 г за соса
  • сол и индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Изтънете гърдите като ги разрежете през дебелината на по-тънко праче. Не разрязвайте докрай - нека се получи голяма плоска пържола. Повторете с второто парче месо. После овкусете със сол и пипер и покапете със зехтин.

2. Накиснете сушените плодове във вряла вода за 15-тина минути. След това отцедете и наситнете. Наситнете лука, магданоза и ореховите ядки. Джинджифила рендосайте на дребно ренде.

3. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него лука до прозрачност. Добавете джинджифила и плодовете и гответе 3-4 минути. Махнете от огъня и охалдете. Добавете орехите, галетата, сол и пипер, магданоза и яйцето и разбъркайте.

4. Разпределете плънката в двете пържоли и завийте на руло. Фиксирайте с клечки за зъби. Покапете със зехтин, сложете в тавичка и запечете на 190 градуса в предварително загрята фурна за 30-тина минути.

5. Картофите за гарнитурата сварете, обелете и прехвърлете в купа. Намачкайте с преса за картофи, добавете сол и индийско орехче, масло и мляко и разбийте на пухкаво пюре. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПАСАТОР!

6. Готовото месо извадете от тавата. Налейте в нея 80 мл вода и сложете на котлона. С лъжица остържете остатъците докато се получи мътен воднист сос. Прецедете го и добавете в него 30 г студено масло.

7. Поднесете рулата с картофеното пюре и соса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта