Регистрация

Пълнени пиперки с кайма и картофи



Пълнени пиперки с кайма и картофи
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1868

Пълнени чушки с картофи и кайма в гювеч.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пълнени чушки по самоковски или печени чушки в гювеч с плънка и сос се готвят в Кухнята на Звездев. Това е народно ястие с месо и зеленчуци, благоуханни подправки и незабравим вкус, което можете да приготвите у дома си. Различно от традиционните чушки с пълнеж, то може да представи българската кухня пред чужденци или мили гости.

За плънката се рендосват картофи и моркови, добавя се наситнен праз лук и подправки - освен традиционните сол и пипер, още риган, магданоз, чубрица. Всичко се омесва заедно и после влиза в "стомаха" на почистените и осолени пиперки. Те се редят в намаслена тава. Заливат се с разбит във вода доматен сос с малко мазнинка и сол и се пекат половин час на 180 градуса.

И тук идва уникалният чар на рецептата. Чушките се вадят от тавата, а сосът в нея се подправя със заквасена сметана и разбито брашно с вода. После пиперките се връщат обратно и се запичат за още 40 минути на същата температура. А на финала се сервират със заливка от апетитното сосче. Идеално българско основно ястие - гледайте как точно се прави във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта