Регистрация

Пълнени патладжани по руски

Пълнени патладжани по руски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1104

Лодки от патладжани с ориз, варени яйца и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 патладжана
  • 4 яйца
  • 2 глави лук
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2 с.л. доматен концентрат или кетчуп
  • сол и пипер на вкус
  • растителна мазнина за готвене
  • 50 мл бяло вино
  • 2 ч.ч. бульон (месен или зеленчуков)
  • връзка пресен магданоз
  • кашкавал по желание

Начин на приготвяне:

1. Разполовете патладжаните по дължина, за да се получат лодки. С чаена лъжичка изгребете част от сърцевината, за да можете да ги напълните. Не изтънявайте кората прекалено много, защото може да се счупи след изпичане. Надупчете патладжаните с клечки за зъби и обтрийте със сол. Изгребаната сърцевина също посолете. Оставете да престоят 15 минути и след това отмийте под течаща вода. Така ще изтече горчивината на зеленчука, ако има такава.

2. Лука наситнете. Сгорещете зехтина в тенджерка или касерола и запържете в него за 3 минути лука. След това добавете и измития ориз. Налейте виното и гответе докато се редуцира.

3. Сипете доматения концентрат, добавете сърцевината от патладжаните, налейте бульона и овкусете със сол и пипер. Оставете да къкри докато се редуцира течността.

4. През това време сварете яйцата.

5. Сварените яйца нарежете в готовата плънка. Добавете и магданоза, като си запазите и листенца за украса.

6. Разбъркайте добре плънката. Застелете тава с хартия за печене и подредете в нея лодките патладжани. Разпределете плънката в тях.

7. Печете на 180 градуса за 30-тина минути.

8. След изваждане по желание поръсете с рендосан кашкавал и листенца пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта