Регистрация

Пълнени картофи с шунка и кашкавал, краставички и яйце



Пълнени картофи с шунка и кашкавал, краставички и яйце
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1098

Картофени кошнички с богата плънка и рецепта за картофени ноазети с остатъците от готвенето.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Картофените мезета са актуални в сезона на бирата, пък и са страхотен ордьовър, с който можете да изглезите семейство и приятели на домашно събиране пред телевизора. Два вида картофено мезе показват в канала Dazzle Spoon, като апетитните малки картофени хапки се приготвят с остатъчни продукти от направата на страхотни картофени кошнички. А какво ще има в кошничката - решавате вие спрямо вкуса си и наличните продукти.

Първо големи картофи се измиват под течаща вода много добре, защото няма да се белят. Следва да се сварят цели в подсолена вода, в която можете да добавите морков и лук, за да ги ароматизира. Около 1/3 от дългата страна на сварените картофи се отрязва и се издълбава кладенче. Запазете издълбаната сърцевина и махнете ципата на капачето - с тези продукти можете да си направите ноазети от картофи. Получената кошника пък се пълни с резени кашкавал и сирене за сандвичи, бекон, шунка или друг колбас по желание, добавят се кисели краставички или царевица от консерва. На финала по желание можете да чукнете и по яйце. Ако кокошето ви идва твърде голямо, използвайте пъдпъдъчи. Така оформените кошнички се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

Заделената вътрешност се намачква или пресира на пюре, овкусява се със сол и чубрица или друга подправка по желание. Можете да подлютите с пипер. Добавя се масло и яйце и се оформя на топчета - с пош или с мокри ръце. Топчетата се овалват в галета, по желание се покапват с разбит жълтък и се пекат на фурна, за да се превърнат в страхотно бирено мезе. Как точно се прави това - гледайте във видеото по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта