Регистрация

Пълнени картофи с пилешко и кашкавал

Пълнени картофи с пилешко и кашкавал
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5515

Традиционното пиле с картофи ухае в по-изискан вид.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 бели картофа, леко сварени
  • 1/3 чаша кашкавал чедър, настърган
  • 1/4 глава червен лук, нарязан на ситно
  • 1 с.л. магданоз, млян
  • 1 с.л. босилек, млян
  • 1 ч.л. мащерка
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 2 ч.л. масло
  • 2 пилешки гърди - филе, варено и настъргано
  • червен пипер
  • морска сол

Начин на приготвяне:

1. Намажете картофите със зехтин. Сложете ги в тавичка и ги запечете в предварително загрята на 190 С фурна за 30 минути.

2. Докато картофите се пекат, смесете половината от кашкавала чедър с босилека, мащерката, магданоза и лука. Оставете настрани.

3. Когато картофите са готови, разрежете ги на половинки. Издълбайте вътрешността с лъжица и ги върнете в тавичката с издълбаната част нагоре.

4. Издълбаната част смесете със сиренето и подправките. Намачкайте добре, за да се смесят хубаво всички съставки.

5. Прибавете маслото и млякото и отново намачкайте до получаването на сравнително гладка смес.

6. Разпределете сместа в картофените лодки и покрийте с останалия кашкавал чедър.

7. Запечете пълнените картофи за още 5-7 минути докато кашкавалът се разтопи. Извадете ги от фурната и ги наръсете с червения пипер и сол на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта