Регистрация

Пълнени картофи с наденички

Пълнени картофи с наденички
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1526

Пълнени картофи с наденички и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи картофа
  • 1 ч червен лук, тънко нарязан
  • 2 наденици, смлени
  • 4 с.л. масло, неосолено
  • 1 ч незаквасена сметана
  • 120 г бяло сирене чедар, настъргано
  • 1/6 ч. ч.  див лук, нарязан
  • 1/6 ч. ч.  зелен лук, нарязан
  • 1/6 ч. ч. магданоз, нарязан
  • зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200ºС.

2. Сложете картофите в тава за печене и ги изпечете до омекване. Извадете ги от фурната и оставете да се охладят напълно.

3. В същото време намажете със зехтин тиганче и оставете на средна температура.

4. Добавете лука, солта и пипера и гответе докато лукът се карамелизира. Прехвърлете лука в съд и оставете да се охлади.

5. Намажете тигана с още малко зехтин и сложете наденицата. Гответе на среден огън.

6. Сложете кухненска хартия в съд и прехвърлете сготвената наденица там.

7. Когато картофите се охладят, с помощта на малък нож за белене изрежете върха на картофа. Издълбайте с лъжица.

8. Издълбания картоф сложете в купа. Добавете масло и незаквасена сметана и смачкайте. След това добавете половината сирене, наденичката, дивия лук, зеления лук и магданоза.

9. Сипете плънката в картофа.

10. Покрийте с останалото сирене.

11. Печете 10-15 мин. във фурна.

12. Оставете да се охладят и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта