Регистрация

Пълнени картофи с бекон и зеленчуци



Пълнени картофи с бекон и зеленчуци
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1929

Печени картофи с плънка от бекон и кашкавал със зеленчуци и майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ето поредната хитра и много вкусна идея на кулинарните експресионисти от готварския канал във v-box7 - foodfactory. За да си направите този елементарен хранителен шедьовър вземете два големи картофа. Е, може и повече, ако очаквате гости - времето за приготвяне не се променя, независимо от броя на порциите, така че можете да се застраховате. Та, вземете картофите, увийте ги в алуминиево фолио и запечете на фурна за 1 час и 15 минути. През това време си наситнете останалите продукти - зелени чушки, бекон, кисели краставички. Рендосайте кашкавала и си прогответе подправките - сол, черен и червен пипер. Можете да импровизирате и с лют пипер. Аз лично бих добавила и гъби от консерва или сладка царевица от консерва към рецептата.

След като картофите се изпекат, изрежете капачетата им и издълбайте част от сърцевината, както е показано във видеото. После смесете картофената сърцевина с наситнените продукти, подправките, рендосания кашкавал, малко масло и майонезата и напълнете картофените кошнички. Запечете още. Накрая сервирайте с още масло и наситнени пресни подправки. Как може човек да не си отвори една бира при такова табиетлийско мезе?

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Чес
  2. 10
  3. 30
  4. 50
  5. яйц
  6. 180
  7. сала
  8. КАРТОФИ
  9. Чер
  10. 18

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта