Регистрация

Пълнени калмари с трохи и билки



Пълнени калмари с трохи и билки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1510

Калмари с трохи и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.07.2018

Туби от калмари, напълнени със запръжка от лук, хлебни трохи, ароматни подправки и пипалата на калмарите готвят Лора и Стоян, като заливат тубите с доматен сос и бяло вино и ги пекат на фурна на нисък градус. Получава се уникално основно или предястие с морски дарове и неустоим сос.

Започваме с доматения сос като в тиган запържваме лук и чесън, наливаме домати от консерва и овкусяваме с риган, сол, пипер и щипка захар. Оставяме да къкри и се заемаме с почистването на тубите. Пипалата нарязваме на хапки, наситняваме каперси, лук мента, майоран, босилек и магданоз, намакваме чесън и смиламе хляб на трохи. Запържваме първо лука и чесъна, след това се добавят трохите и билките и се готви за кратко. Получената плънка се разпределя в тубите, а отворите се фиксират с клечка за зъби, за да не изтече сърцевината.

Калмарите се подреждат в тава, заливат се с доматения сос и бяло вино, увиват се в алуминиево фолио и се пекат за 50 минути. А после имаме морски дарове с ароматна плънка и изкусителен сос, който можете да топкате с любимия хляб.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта