Регистрация

Пълнени гъби с кюфтенца върху картофи

Пълнени гъби с кюфтенца върху картофи
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 455

Запеканка от гъби и картофи с кюфтета в сметанов сос с яйца под коричка от кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 средни по размер картофа
  • сол и пипер на вкус
  • малко олио
  • 1 глава лук
  • 400 г кайма от вид по избор
  • 1 ч.л. сух розмарин
  • 3 яйца
  • 300 г пресни печурки със среден размер
  • 1 домат
  • 1 малка кофичка заквасена сметана (125-200 мл)
  • 1 ч.л. горчица (ако е слаба на вкус или едрозърнеста, можете да добавите и 1 с.л.)
  • 200 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Изипете каймата в купа, овкусете със сол и пипер, добавете розмарина и чукнете отгоре 1 яйце. Замесете и оставете настрана.

2. Махнете пънчетата на гъбките, почистете калпачетата и ги оставете цели. Във всяка гъбка ръснете по малко сол и пипер. Лука и домата нарежете на тънки полумесеци.

3. Изсипете сметаната в купа, чукнете отгоре 2 яйца, ръснете сол и пипер, добавете горчицата и разбъркайте на крем.

4. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на тънки шайби.

5. Вземете йенска тава и намажете дъното с малко олио. Подредете 2 пласта от картофените шайби, посолете и опипрете, покапете с малко мазнина и пак подредете картофи. Пак овкусете и пак редете картофи. Редете така до изчерпване на картофите. Отгоре поръсете полумесеците лук.

6. Върху лука подредете капачетата гъбки с отвора нагоре. Взимайте от каймата с мокри или намазнени длани, оформяйте кръгли кюфтенца и ги поставяйте в гъбките.

7. Боцнете полумесеците домати между гъбките. Залейте отгоре със сметановия крем.

8. Пъхнете тавата във фурна и пуснете на 200 градуса. Щом достигне тази температура намалете на 180 градуса и засечете 35 минути.

9. Рендосайте кашкавала. Извадете тавата след 35 минути, поръсете и върнете във фурната за още 7-10 минути. След това ястието е готово.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта