Пълнени вегетариански чушки
Ястието се приготвя без месо и е подходящо за вегетарианци.
Необходими продукти:
- 8 чушки (няма значение от цвета)
- 2 малки тиквички
- 2 големи моркова
- 3 глави лук
- 1 ч.ч. домати от консерва
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка копър (по желание)
- 1 ч.л. елда
- 250 г кисело мляко
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Настържете тиквичките, а морковите и лука нарежете на дребно.
2. Задушете зеленчуците с малко олио за около 10 минути.
3. След това към зеленчуците добавете и елдата и задушете още 10 минути.
4. Най-накрая добавете доматите и след като набъбне елдата, отстранете сместа от огъня. В нея сложете по желание ситно копър и магданоз. Подправете с кубчета зеленчуков бульон, вегета или пикантина.
5. С вече готовата смес, напълнете изчистените чушки. Топнете в брашно горната им част и ги наредете изправени в тенджера. Може да надупчите чушките съвсем леко на 1-2 места с вилица. Покрийте дъното на тенджерата с 1 см вода.
6. Сложете тенджерата на котлона за около 40 минути. Водата трябва да изври, но и да остане малко от нея.
7. Изключете котлона. На този етап добавете застройката, която се състои от половин кофичка кисело мляко и едно яйце. Добавете към тях малко от горещия сос на чушките за да не пресечете застройката.
Ястието е готово. Добър апетит :-)
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ