Регистрация

Пълнени вегетариански чушки

Пълнени вегетариански чушки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6888

Ястието се приготвя без месо и е подходящо за вегетарианци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 чушки (няма значение от цвета)
  • 2 малки тиквички
  • 2 големи моркова
  • 3 глави лук
  • 1 ч.ч. домати от консерва
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка копър (по желание)
  • 1 ч.л. елда
  • 250 г кисело мляко
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Настържете тиквичките, а морковите и лука нарежете на дребно.

2. Задушете зеленчуците с малко олио за около 10 минути.

3. След това към зеленчуците добавете и елдата и задушете още 10 минути.

4. Най-накрая добавете доматите и след като набъбне елдата, отстранете сместа от огъня. В нея сложете по желание ситно копър и магданоз. Подправете с кубчета зеленчуков бульон, вегета или пикантина.

5. С вече готовата смес, напълнете изчистените чушки. Топнете в брашно горната им част и ги наредете изправени в тенджера. Може да надупчите чушките съвсем леко на 1-2 места с вилица. Покрийте дъното на тенджерата с 1 см вода. 

6. Сложете тенджерата на котлона за около 40 минути. Водата трябва да изври, но и да остане малко от нея.

7. Изключете котлона. На този етап добавете застройката, която се състои от половин кофичка кисело мляко и едно яйце. Добавете към тях малко от горещия сос на чушките за да не пресечете застройката.

Ястието е готово. Добър апетит :-)

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта