Регистрация

Пълнена тиква със скариди

Пълнена тиква със скариди
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3184

Бланширани с коняк скариди в сметанов сос, са плънка на печена тиква.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 зимна тиква, средно голяма
  • 3 с.л. олио
  • 900 грама средно големи скариди, почистени
  • сол и бял пипер на вкус
  • сока на 1 лимон
  • 2 с.л. масло
  • 2 глави лук, нарязани
  • 1 ч.л. сладка паприка
  • 1 ч.л. горчица на прах (или 2 ч.л. обикновена горчица)
  • 6 с.л. коняк
  • 2 ч.л. брашно
  • 2 чаши сметана
  • 1 и ¾ чаши крема сирене, размекнато

Начин на приготвяне:

1. Координирайте приготвянето на тиквата и скаридите, така че да става едновременно. Изрежете и отстранете горната част на тиквата, махнете всички семена и почистете вътрешността. Натрийте външната част с 2 лъжици олио. Печете 1 час на 120 градуса. Тиквата няма да потъмнее много през това време.

2. Докато тиквата се пече, овкусете скаридите със сол и бял пипер на вкус и поръсете с лимонов сок. Затоплете маслото и останалото олио в тиган и изпържете лука, докато омекне, без да потъмнява. Добавете скаридите и ги задушете, докато порозовеят, около 2 минути на всяка страна. Овкусете с паприка и горчица. Махнете тигана от котлона, изсипете коняк върху сместа със скаридите и ги запалете. Когато пламъците изгаснат, върнете котлона на огъня. Смесете брашното със сметаната и ги прибавете при скаридите. Бъркайте на ниска температура, докато се сгъсти. Добавете крема сиренето и продължете да бъркате на ниска температура, докато сиренето се разтопи. Опитайте и добавете още подправки ако е нужно.

3. Извадете тиквата и я сложете на поднос за сервиране. Изсипете вътре скаридената смес. Сервирайте с бял ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта