Регистрация

Пълнена патица с дробчета и кайма

Пълнена патица с дробчета и кайма
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 414

Патица на фурна с плънка от месо и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 патица
  • сол, пипер и майорана на вкус
  • 1/2 ч.л. индийско орехче на прах
  • 300 г кайма (свинска, телешка или смес)
  • 200 г пилешки дробчета
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • връзка магданоз
  • мед и масло по желание за сос (по 1 с.л.)

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте патицата вътрешно и външно със сол, пипер и майорана и приберете в хладилника за една нощ или денонощие.

2. Наситнете лука, дробчетата нарежете на хапчици и смесете с каймата. Добавете сол и пипер, индийското орехче, яйцето и наситнения магданоз. Разбъркайте.

3. С получената смес напълнете корема на патицата. Зашийте или застопорете с клечки за зъби.

4. Поставете патицата върху решетка в тава, а отдолу сипете 100-150 мл вода. Увийте всичко това с алуминиево фолио.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 2:30 часа. Развийте фолиото и допечете за още 30 минути.

6. Ако искате сос, остържете остатъците от тавата, като добавите още малко вода при нужда. След това прецедете и добавете меда. Разбъркайте докато се разтвори от топлината и добавете задължително студено масло от хладилника. Размешайте докато и то се разтвори.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта