Регистрация

Пълнена момордика в супа от лотус

Пълнена момордика в супа от лотус
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2967

Китайско вегетарианско ястие със заместител на месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 момордика (горчив пъпеш), без семената и нарязана на колелца с дебелина 5-7 см
  • шепа китайски спагети, накистати в студена вода до омекване
  • шепа сушена китайска черна дървесна гъба, накисната
  • 1 ч.ч. вегетариански заместител на месо по избор
  • 1/2 глава лук, нарязан на кубчета
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. пипер
  • 1 ч.л. рибен сос
  • 1 яйце
  • бульон
  • 1/2 корен от лотус, нарязан на парчета с големина 1,3 см
  • 1,5 л зеленчуков бульон
  • 1 скилидка чесън
  • 1 стрък лимонова трева (10 см) 
  • 1 ч.л. олио от канола

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти за плънката и напълнете момордиката.

За супата:

1. Загрейте на силен огън олиото и сложете чесъна и лимоновата трева, докато си пуснат аромата. След това добавете бульона, корена лотус и рибения сос.

2. Покрийте и оставете да заври. Махнете капака и намалете котлона до среден.

3. Внимателно сложете пълнените момордики в бульона, върнете капака и оставете да къкри 15-20 мин.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта