Регистрация

Пушени миди с домат

Пушени миди с домат
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2610

Миди с винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • кедров талаш/дъски, накиснати за минимум 4 часа
  • 1 кг пресни миди
  • 1 консерва доматено пюре
  • 1 консерва домати (или пресни домати)
  • 1 ч.л. чесън или 4 скилидки чесън, фино нарязан
  • 2 стръка зелен лук, нарязан
  • 1 ч.л. едро смлян лют червен пипер
  • 1/4 ч.л. мащерка
  • 1 дафинов лист
  • 1/4 ч.ч. червено вино

Начин на приготвяне:

1. Накиснете дървото.

2. Почистете мидите, отстранете тези, които са се отворили.

3. Сгответе доматите, пюрето, винотото и подправките, като ги оставите да заврят и намалите котлона. След това варете 45 мин.

4. Загрейте барбекюто на среден - средно-силен огън и сложете талаша. Оставете да престои 30 мин.

5. В тиган за барбекю, сложете доматения сос и мидите и гответе докато мидите се разтворят.

6. Махнете тези, които останат затворени и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45-60 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта